Vandaag heb ik met twee enthousiaste hondeneigenaren afgesproken, die beide waren gebeten door hun hond en nu eigenlijk een beetje bang waren voor hem. Ze waren hierover enorm in tweestrijd, dit bijten kan zo niet langer! Maar in huis was het zo’n enorme lieverd, dus hoe kan dat nou toch?

Nadat ik geluisterd heb naar hen en de hond geobserveerd heb, is het allemaal een stuk duidelijker. Deze grote, sterke, maar vooral lieve hond, had door de jaren heen angstagressie ontwikkeld naar andere honden. En in de opwinding van het blaffen en uitvallen naar deze “enge” honden beet hij de eigenaar die de riem vasthield. Het was dus helemaal niet op de baasjes gericht maar op die honden.

Door dit te weten, zijn de baasjes al wat meer gerustgesteld. En daarbij kunnen ze nu met het advies en hulpmiddelen om de agressie naar de honden aan te pakken samen aan de slag om dit gedrag om te buigen. Ze zijn beide erg welwillend en gemotiveerd om dit gedrag van deze Loebs te verbeteren. Ik ben benieuwd of twee weken al verbetering geeft, maar ik denk het wel.

Keep you posted!