Als je de mazzel hebt dat je de pup in de zomerperiode krijgt, dan is dat heel fijn voor het waterwerk. Want als het water lekker is, dan kan je makkelijk samen met je hond het water in en ook voor je hondje is de temperatuur erg aangenaam. Gelukkig hebben wij momenteel een “Indian Summer”, want het is bijna herfst en toch nog 25 graden! 

Dus Natalie met Noor en Corine met Skye trokken makkelijke kleding aan die nat mocht worden en ik in mijn neopreen surfpak en we trokken op zoek naar een water waar geen blauwalg is (dat is dan weer een gevolg van dat heerlijke warme water). Gelukkig vonden we toch nog een plekje en zijn we gaan spatteren. Caitlyn was er ook bij, zij als sociale hond die graag het water in gaat, kon de pups wel een beetje uitnodigen en dat hielp zeker al. Maar om ze over het “drempeltje” te krijgen om ook geen grond onder de pootjes te voelen en overtuigd te zijn dat je kan zwemmen als pups, moesten we toch we even pup onder de arm meenemen. 

Skye met de dummy op weg naar Corine

Het voordeel is dat je ze dan iets dieper langzaam in het water kan laat zakken, waarop de pups direct een zwembeweging gaan maken (vrijwel als reflex), en als deze beweging rustiger wordt, houd je ze nog even horizontaal terwijl ze zwemmen door onder de buik te ondersteunen…. en voilà! Het was weer een leuke geslaagde zwempartij, de dummy werd volop teruggebracht. Kijk hier naar het filmpje!

Natalie moedigt Noor aan, die weer de dummy is gaan halen