Thema training “Sleepspoor”

In het Algemeen Reglement Jachthondenproeven van ORWEJA (wedstrijd vorm) staat keurig beschreven waaraan een sleepspoor op diploma (SJP A) niveau moet voldoen. Maar wat is een sleepspoor?

Een sleepspoor is een spoor van ziek geschoten (ofwel gewond) kleinwild, een zogenaamde runner. Het gaat hierbij om haarwild en/of veerwild. Het sleepspoor zal voor een groot gedeelte bestaan uit een ononderbroken geurspoor.

De samenstelling van het sleepspoor dat we zelf trekken om de hond te trainen is iets verschillend van de natuurllijke sleepsporen, maar dit is niet te voorkomen, aangezien wij werken met reeds geschoten wild en dus de jachtsituatie zoveel mogelijk nabootsen.


Sleepspoor voor de beginnende hond en gevorderde hond

De beginnende hond leert om via een geurspoor/sleepspoor een stuk (aangeschoten) wild na te zoeken. Dit wordt stapsgewijs opgebouwd en er zullen zaken besproken worden, zoals wind, ondergrond, loopsporen.

De gevorderde hond leert een langer spoor te lopen, waarbij overgangen van terreinen/paden en andere afleidingen mee gaan spelen. Dit is aan te passen naar aanleiding van het niveau van de hond.

Details

 • Zaterdag 12 november 2022 – 9:30 – 12:30 en 13:00 – 16:00 uur
 • Locatie: Bernisse / Brielse Maas (Exacte locatie volgt)
 • Duur: 3 uur
 • Kosten: Euro 60 per deelnemer met hond
  • Cursisten van Dog Nosy krijgen Euro 10 korting
 • Vereisten voor deze training: 
  • De hond dient verschillende soorten wild netjes en vlot op te pakken en te brengen.
  • Gevorderd: De hond moet al ervaring hebben met het lopen van (eenvoudige) slepen en een MAP B niveau (SJP) of (beginnend) B2 niveau (CDD).

We werken in kleine groepjes, dus de aantal plaatsen is beperkt. Als het vol is zullen we een reservelijst hanteren. De tijd wordt later bevestigd, we zullen proberen 2 groepen te vormen op basis van niveau. Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen zodra wij beginnen met de indeling en planning.Cursisten van Dog Nosy krijgen voorrang en korting op de workshops welke worden gegeven.

U wordt gevraagd om direct te betalen, hiermee verzekert u uzelf van deelname indien er voldoende plaats is, maar als de workshop vol is, of niet doorgaat, krijgt u uw betaling natuurlijk teruggestort.

Inschrijven


Totaal


Bij afzegging (stuur een email naar info@dognosy.nl) zal er gekeken worden of er reservedeelnemers zijn. Indien dit het geval is, krijgt u uw geld retour. Indien er geen reserve deelnemer is, krijgt u uw geld retour minus Euro 15 voor materiaal- en administratie kosten. Natuurlijk mag u ook zelf voor een andere deelnemer zorgen die uw plaats inneemt. Laat dit dan wel weten ivm de groepsindeling ook via info@dognosy.nl.

Algemene voorwaarden en privacy reglement kunt u onderaan de pagina terugvinden.

Als u een factuur wenst, stuur dan even een email naar info@dognosy.nl.

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448