Workshop Apporteren kan je leren

Apporteren of jachttraining?

Apporteren is een bezigheid waarbij je je hond de opdracht geeft een voorwerp te halen en dit ook weer bij je terug te brengen. Je traint zo een stukje gehoorzaamheid, maar het is tegelijkertijd ook een spel tussen baas en hond. Bij jachttraining gaat iets specifieker het om apporteren van een dummy (canvas zak) of koud wild. Koud wild gebruiken we niet tijdens deze workshop. 

Net zoals bij veel andere hondensporten en activiteiten kun je bij het apporteren ook oneindig variëren. Dit kun je natuurlijk doen door:

 • Variatie in apporteer voorwerpen (qua maat, materiaal, gewicht) te gebruiken
 • Variatie in uitvoering van de oefening (bv. wachten tot de hond een commando krijgt, met het voorwerp over een hoogtesprong)
 • Variatie van de verschillende type apporteer oefeningen (zoeken, onthouden, sturen)

Kortom, zoals elke hondensport zal je hond goed moeten nadenken. En het gebruik van koppie (en neus) is voor de hond een leuke uitdaging. 

Maar is het wat voor mijn hond? 

Het kan zijn dat je een hond hebt die tot de jachthonden behoort, mogelijk heeft je hond al wat apporteren in zijn “genen” zitten. Maar ook kruisingen of eigenlijk elke hond zou apporteren moeten kunnen leren, tenzij ze er fysiek niet toe in staat zijn (eventueel kortsnuitige honden). Het kan zijn dat je een hond hebt, die het nu al leuk vindt om met iets in zijn bek te lopen, je slippers bijvoorbeeld (wel fijn als die teruggebracht worden) of de bal al gaat halen voor je. Het kan ook zijn dat je een hond hebt die helemaal nog niet kan apporteren (halen en terugbrengen), maar dat het je wel leuk lijkt en dat je wilt kijken of het wat voor jullie is. 

Daarom is speciaal deze workshop, omdat jullie gewoon kunnen kijken of het wat voor jullie is. Je leert sowieso leuke spellen met je hond. Doe eens gek en doe gewoon lekker mee!

Wat gaan we dan doen tijdens deze workshop?

Tijdens deze workshop gaan we (spelenderwijs):

 • De basis van apporteren leren.
 • Zoeken, brengen en geven aan de baas.
 • Laten zien hoe een apport er uit ziet en wat je er allemaal mee kan doen. 
 • Kijken/evalueren waar jij en jouw hondje staan.

Goede nieuws: nagenoeg alle hondjes zullen (in meer of mindere mate) kunnen apporteren na deze workshop. 

Kortom; een leuke workshop voor iedereen die eens iets anders met zijn hond wil doen. Wij zijn ervan overtuigd dat alle honden kunnen leren om te apporteren.

En als je het leuk lijkt, zijn er altijd mogelijkheden om in te stromen in een van de bestaande groepen of te starten in nieuw te vormen groepen te starten. 

Praktische informatie

Momenteel geplande data zijn 15 januari en 22 januari 2023 (8 januari gaat niet door).

 • De workshop is voor alle honden vanaf 6 maanden.
 • Er doen maximaal 5 deelnemers mee per workshop (we houden het graag klein en gericht). 
 • Inschrijving is definitief door het invullen van onderstaand formulier en de betaling (let op, kies de juiste datum bij de betaling).
 • Als je op meer datums zou kunnen, geef dat aan in het formulier.
 • Locatie is in de omgeving van Spijkenisse (Bernisse)
 • Workshop wordt buiten gegeven, dus goede schoenen en indien nodig, regenkleding.
 • De workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van hoe vol de koppies zijn.
 • De tijd is nog niet geheel zeker, we willen zoveel mogelijk indelen aan de hand van ervaring, leeftijd en type hond. We laten u dit zo snel mogelijk weten, dus houdt nog even de dag vrij.

Als je op de beschikbare data niet kunt, maar wel wilt kijken wat jouw hondje kan en wat er mogelijk is, stuur mij dan een whatsapp voor een afspraak: 06-54325492


Evenement tijdschema's (2)

15 januari
-
Spelenderwijs leren en ontdekken of apporteren iets voor jou en jouw hond is. Duur ongeveer 2 tot 2,5 uur. >>ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN IN DE MIDDAG<<
admin admin

22 januari
-
Spelenderwijs leren en ontdekken of apporteren iets voor jou en jouw hond is. Duur ongeveer 2 tot 2,5 uur. >>NOG PLEK IN DE OCHTEND EN MIDDAG<<
admin admin

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448