Apporteer & Jacht training

Als de honden kunnen apporteren kan je door met de jacht trainingen. Honden in deze cursussen hebben verschillende niveau’s en omdat een diploma een moment opname is, kan het best zijn dat een hond geen diploma’s heeft, maar wel een bepaald niveau of hogere diploma’s maar toch nog extra aandacht nodig heeft en dus op een lager niveau traint. Verder houden we rekening met de groepssamenstelling qua type honden, bazen en de doelstellingen van iedereen en worden oefeningen altijd aangepast. De honden moeten succes hebben.  

  • Beginners – trainend voor C niveau
  • Semi gevorderd – trainend voor B niveau
  • Gevorderd – trainend op B niveau voor MAP B, workingtest B2
  • Vergevorderd – trainend voor B2/A en MAP A

Deze niveau’s worden mede bepaald door de ORWEJA en JPC reglementen, te vinden door op de links te klikken en/of te kijken bij de verschillende retriever verenigingen.

Het diploma niveau beschreven bij de verschillende trainingen is dus slechts een indicatie. Blijken jij en je hond verder of minder ver te zijn, kan het best zijn dat we de oefeningen aanpassen, maar het kan ook zijn dat je beter in een andere groep past. De groep samenstelling kan dus aangepast worden, omdat het nou eenmaal zo is dat honden net als mensen en kinderen hun eigen tempo hebben in het leren. 

Alle lessen worden gegeven in verschillende mogelijke samenstellingen;

  • 1-op-1 training (privé)
  • duo training
  • groepstraining

De tarieven zijn hier ook op afgestemd en ook de duur van de training. Omdat de oefeningen bij de basis trainingen korter zijn, zullen die lessen korter duren. Naar mate de oefeningen complexer worden zullen de groepen kleiner worden en de trainingsduur langer; immers kost het meer tijd om uit te voeren en uit te zetten. We trainen sowieso voor de jachttraining in kleine groepen van maximaal 5/6 honden (afhankelijk van niveau).

U kunt zich inschrijven via HET INSCHRIJFFORMULIER, hierna zal er contact met u opgenomen worden om een afspraak te maken.

Let op: Met nieuwe cursisten wordt er altijd eerst een 1-op-1 inventarisatie-les afgesproken. Dit is een mooie manier om te zien hoe we trainen en lesgeven. En je gaat in ieder geval naar huis met een heleboel tips. Maar vooral kunnen we goed bepalen wat jullie doelstelling en niveau is, om vervolgens samen afspraken te maken over de vervolg trainingen.

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448