Jachttraining

Om je hond goed te kunnen handelen tijdens jacht of wedstrijden is er een behoorlijke basis gehoorzaamheid benodigd. De hond moet rustig kunnen zitten, wachten, volgen, dit alles zonder te piepen of blaffen. Daarnaast moet de hond kunnen apporteren en kunnen werken naast of met andere honden. Iedereen snapt dat het lastig is voor een hond om te leren en dit kan je niet allemaal zomaar van de hond verwachten. Hiervoor is opbouw benodigd en daarom hebben we de verschillende trainingen hierop aangepast.

Puppy training

Tijdens deze training werken we vooral aan de nieuwe indrukken, het lopen op verschillende ondergronden en wat balans oefeningen, zoeken naar dingen die je hondje leuk vindt, en dus motiveert om samen met jou te werken, we introduceren de fluit, maar vooral met plezier komen, aan andere honden en mensen wennen, hoe om te gaan met “enge” dingen en moeilijke situaties en natuurlijk ook zitten, liggen en rustig meewandelen. Jacht gerelateerd, als de groep het toelaat, het schot op afstand en (eventueel) wild verkenning. 

Basis training

Deze training is bedoeld voor jonge honden en voor oudere honden die nog niet eerder geapporteerd hebben. Tijdens deze cursus leer je vooral hoe je je hond kunt laten apporteren. Daarnaast voegen we hier nog diverse oefeningen aan toe met betrekking tot de steadyness. Het is een combinatie van gehoorzaamheid en apporteren; we werken aan het wandelen zonder trekken wat volgen wordt en ook het voorfluiten, vooruit sturen, zitten en liggen waarbij de baas weg kan lopen. We trainen ook met placeboards, dit helpt de hond bij het netjes voor zitten, naast zitten en de steadyness.

Jacht trainingen

Als de honden kunnen apporteren kan je door met de jacht trainingen. Honden in deze cursussen hebben verschillende niveau’s en omdat een diploma een moment opname is, kan het best zijn dat een hond geen diploma’s heeft, maar wel een bepaald niveau of hogere diploma’s maar toch nog extra aandacht nodig heeft en dus op een lager niveau traint. Verder houden we rekening met de groepssamenstelling qua type honden, bazen en de doelstellingen van iedereen en worden oefeningen altijd aangepast. De honden moeten succes hebben.  

  • Beginners – trainend voor C niveau
  • Semi gevorderd – trainend voor B niveau
  • Gevorderd – trainend op B niveau voor MAP B, workingtest B2
  • Vergevorderd – trainend voor B2/A en MAP A

Deze niveau’s worden mede bepaald door de ORWEJA en JPC reglementen, te vinden door op de links te klikken en/of te kijken bij de verschillende retriever verenigingen.

Het diploma niveau beschreven bij de verschillende trainingen is dus slechts een indicatie. Blijken jij en je hond verder of minder ver te zijn, kan het best zijn dat we de oefeningen aanpassen, maar het kan ook zijn dat je beter in een andere groep past. De groep samenstelling kan dus aangepast worden, omdat het nou eenmaal zo is dat honden net als mensen en kinderen hun eigen tempo hebben in het leren. 

Alle lessen worden gegeven in verschillende mogelijke samenstellingen;

  • 1-op-1 training (privé)
  • duo training
  • groepstraining

De tarieven zijn hier ook op afgestemd en ook de duur van de training. Omdat de oefeningen bij de basis trainingen korter zijn, zullen die lessen korter duren. Naar mate de oefeningen complexer worden zullen de groepen kleiner worden en de trainingsduur langer; immers kost het meer tijd om uit te voeren en uit te zetten. We trainen sowieso voor de jachttraining in kleine groepen van maximaal 5/6 honden (afhankelijk van niveau).

U kunt zich inschrijven via HET INSCHRIJFFORMULIER, hierna zal er contact met u opgenomen worden om een afspraak te maken.

Let op: Met nieuwe cursisten wordt er altijd eerst een 1-op-1 inventarisatie-les afgesproken. Dit is een mooie manier om te zien hoe we trainen en lesgeven. En je gaat in ieder geval naar huis met een heleboel tips. Maar vooral kunnen we goed bepalen wat jullie doelstelling en niveau is, om vervolgens samen afspraken te maken over de vervolg trainingen.