Basis (& Puppy) Apporteren/Jacht

Om je hond goed te kunnen handelen tijdens jacht of wedstrijden is er een behoorlijke basis gehoorzaamheid benodigd. De hond moet rustig kunnen zitten, wachten, volgen, dit alles zonder te piepen of blaffen. Daarnaast moet de hond kunnen apporteren en kunnen werken naast of met andere honden. Iedereen snapt dat het lastig is voor een hond om te leren en dit kan je niet allemaal zomaar van de hond verwachten. Hiervoor is opbouw benodigd en daarom hebben we de verschillende trainingen hierop aangepast.

Puppy training

Tijdens deze training werken we vooral aan de nieuwe indrukken, het lopen op verschillende ondergronden en wat balans oefeningen, zoeken naar dingen die je hondje leuk vindt, en dus motiveert om samen met jou te werken, we introduceren de fluit, maar vooral met plezier komen, aan andere honden en mensen wennen, hoe om te gaan met “enge” dingen en moeilijke situaties en natuurlijk ook zitten, liggen en rustig meewandelen. Jacht gerelateerd, als de groep het toelaat, het schot op afstand en (eventueel) wild verkenning. 

Basis training

Deze training is bedoeld voor jonge honden en voor oudere honden die nog niet eerder geapporteerd hebben. Tijdens deze cursus leer je vooral hoe je je hond kunt laten apporteren. Daarnaast voegen we hier nog diverse oefeningen aan toe met betrekking tot de steadiness (rust op de plaats). Het is een combinatie van gehoorzaamheid en apporteren; we werken aan het wandelen zonder trekken wat volgen wordt en ook het voorfluiten, vooruit sturen, zitten en liggen waarbij de baas weg kan lopen. We trainen ook met placeboards, dit helpt de hond bij het netjes voor zitten, naast zitten en de steadiness.

Jacht trainingen

Als de honden kunnen apporteren kan je door met de jacht trainingen, hier kan je zo in doorstromen. Kijk hier maar voor meer informatie. Maar natuurlijk ook de fun of gehoorzaamheid trainingen. Gewoon doen wat jou en je hondje het beste ligt en je het leukste vindt, en overleg je instructeur, die heeft vast goede adviezen.

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448