Basis (& Puppy) gehoorzaamheid

In het dagelijks leven in de maatschappij, wordt een behoorlijke basis gehoorzaamheid verwacht. De hond mag niet trekken aan de lijn, behoeft niet naar elke hond te gaan, gaan zitten als de baas het vraagt, netjes meelopen, niet blaffen. De pup kan dit niet vanzelf en om dit te leren is dit een uitdaging, zeker als ze ook nog door de puberteit heen gaan, waarin de hond zijn eigen identiteit zal gaan zoeken. Om dit goed aan te pakken, is hier een bepaalde opbouw benodigd en daarom hebben we de verschillende trainingen hierop aangepast.

Puppy training

Tijdens deze training werken we vooral aan de nieuwe indrukken, het lopen op verschillende ondergronden en wat balans oefeningen, zoeken naar dingen die je hondje leuk vindt, en dus motiveert om samen met jou te werken, we introduceren de fluit, maar vooral met plezier komen, aan andere honden en mensen wennen, hoe om te gaan met “enge” dingen en moeilijke situaties en natuurlijk ook zitten, liggen en rustig meewandelen. De puppy training is gebaseerd op samen met de baas nieuwe dingen ontdekken en plezier aan elkaar beleven.  

Basis training

Deze training is bedoeld voor jonge honden en eventueel voor oudere honden die bijvoorbeeld niet goed los (niet komen) of aan de lijn kunnen lopen. Tijdens deze cursus leer je vooral hoe je je hond netjes leert meelopen, zonder te trekken, komen als de baas roept, stoppen waar je mee bezig bent en natuurlijk ook wat gehoorzaamheid oefeningen uit de puppy training qua moeilijkheidsgraad uitgebreid. Natuurlijk staat ook hier het plezier bovenaan, maar we gaan de jonge honden ook wat grenzen aangeven, aangezien ze deze juist in deze periode gaan opzoeken.

Fun training of gevorderde gehoorzaamheid

Na de basistraining gaan we natuurlijk niet stilzitten. Jullie hebben gemerkt dat samen met de hond trainen leuk is; soms is het een uitdaging, maar als het dan uiteindelijk lukt, is het leuk om trots te zijn. Dit geldt voor de baas, maar zeker ook voor de hond. Door de hond uitdagingen te blijven aanbieden zal je zien dat je het “koppie” blijft prikkelen. Je zult merken dat een hond na een wandeling van een uur minder moe is dan van een training, want na de training moet hij al die nieuwe dingen nog verwerken.

Daarom bieden we diverse vervolg trainingen aan hierna. Vraag de instructeur voor meer informatie.  

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448