Voorstellen

Foto jeroenfotografie.nl
Foto jeroenfotografie.nl

Mijn naam is Bianca Koreman, en geloof het of niet, maar thuis hadden we katten en geen honden. Desondanks vond ik als kind de hond van mijn opa fascinerend, het was een herplaatste Gordon Setter. Op dat moment wist ik zeker dat ik later zelf ook een hond wilde. In 1993 begon ik na wikken en wegen aan een Golden Retriever (mijn partner wilde een Labrador, ik een Duitse herder, dus dan neem je een Golden Retriever?) genaamd Jagger. Door de jaren heen heet dat ras toch wel mijn hart gewonnen en na Jagger kwamen andere Goldens (uit een werklijn).

In 2000 ben ik eigenlijk per ongeluk in het instructeurs vak gerold. Daar heb ik vooral zelf heel veel geleerd van alle mensen en verschillende honden op de training. Blijkbaar was elke hond en eigenaar is anders, en dus zijn de combinaties erg verschillend. Zo kwam ik er dus ook achter dat er niet maar één standaardmethode is om een hond iets te leren. Omdat ik eigenlijk geen papieren had en ik hierover meer wilde weten, heb ik in 2004 mijn Kynologisch instructeurs diploma behaald.

En na nog meer jaren lesgeven, waarbij je bazen leert hun honden te trainen en dingen te leren, merkte ik dat er ook veel vragen waren bij cursisten (en bij mijzelf) over het “waarom” een hond iets doet. Daarom ben ik de opleiding gedragstherapie voor honden gaan doen bij DogVision in 2014, en deze inmiddels ook met succes afgerond.

Door een blessure van Caitlyn en door geluiden uit mijn omgeving en cursisten-kring over honden die moeten revalideren na operatie of blessure, bedacht ik mijzelf dat ook fysiek een belangrijk aspect voor honden en eigenaren is. Fysieke belemmeringen hebben tevens invloed op gedrag en op het leerproces van honden. Daarom heb ik in 2019 de basisopleiding Fitness training hond afgerond, om ook dat aspect beter te belichten.

Mijn kennis is op deze wijze een stuk completer geworden, maar natuurlijk zijn we nog lang niet klaar, er is nog zoveel te leren, dus ik zal de opgedane kennis regelmatig updaten.

Verder woon ik samen met mijn man René, twee Golden Retriever teefjes; Caitlyn en Boogie en een Golden Retriever reutje; Ragnar. Met de honden volg ik (en mijn man) zelf ook vele trainingen en ben ik ook in het veld en op wedstrijden te vinden.

Van links naar rechts: Boogie – Ragnar – Caitlyn. Placeboard; of wel de oefening… “waar blijft mijn brokje”

Helemaal alleen kan ik het niet, dus er zijn mensen die mij regelmatig helpen. Zij hebben ieder hun eigen kwaliteiten en kennis en vullen aan waar mogelijk. Kijk daarvoor in het smoelenboek.


Contact

Heeft u vragen of wilt u dat ik contact met u opneem? Vul gerust onderstaand contact formulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u mij bellen op 06-54325492 (WhatsApp ook mogelijk).

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448