Cindy Bons

Ik ben Cindy de Koning-Bons. Ik heb van jongs af aan al honden gehad. Opgegroeid met een golden retriever, Flatcoated retriever en net voordat ik het ouderlijk huis uitging een Friese Stabijna (kruising met iets onbekends). 

Mijn man en ik hebben momenteel 3 flatcoated retrievers, Cooper (2007), Kaley (2016) en sinds juli 2017 herplaatser Siyah (2015). Met Kaley doe ik jachttraining en mijn man doet met Siyah speuren en detectie. Cooper mag gewoon lekker huis hond en senior zijn. 

Onze vorige flatcoated Mellow, ook een herplaatser, is een van de redenen dat ik mij ben gaan verdiepen in gedrag en hoe honden leren. Mellow was een flatcoated retriever met een verleden en een rugzakje. 

Een andere reden dat ik zelf kynologisch instructeur ben geworden is dat ik het heel leuk vind om met honden om te gaan en misschien nog leuker om met de combinatie mens en hond om te gaan. Je kan zoveel halen uit het contact tussen baas en hond.

Het opbouwen van een goede band met je hond is een investering waar je in de rest van jullie leven samen de vruchten van plukt. Dus naast een stukje gehoorzaamheid vind ik dat het opbouwen van een goede band met je hond super belangrijk is en uiteindelijk ook de basis is in de goede communicatie en gehoorzaamheid. 

Ik hanteer dus een positieve, beloning gerichte manier van werken. Je leert gewenst gedrag te zien en te belonen en ongewenst gedrag te voorkomen, om te buigen of negeren. Er wordt niet met hardhandige correcties gewerkt. Dus geen prikbanden, wurgriemen, anti-trektuigen, e-collars of andere hulpmiddelen die pijn of ongemak veroorzaken bij de hond. 

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448