Danielle

Na jarenlang naast mijn werk in de sociale hulpverlening, les gegeven te hebben bij een kynologen vereniging in gehoorzaamheidstraining, wilde ik mij specialiseren in het nosework van de hond.

Met mijn honden heb ik verschillende niveaus gehoorzaamheid gedaan, een tijdje behendigheid en mij altijd geïnteresseerd in de interactie tussen mensen en hond. Aan de hond is zoveel af te lezen over de persoon met wie hij bezig is. Dat maakte dat ik in 2019 de opleiding systemisch en energetisch werken met honden ben gaan doen. Ik ben toen mijn praktijk voor spiegecoaching gestart Care4 yourself & Dog

Tijdens deze opleiding heb ik zelf ook mooie spiegels mogen ontvangen en 1 daarvan is dat ik weer heb mogen leren luisteren naar mijn gevoel. Stil mag staan in de hectiek van de maatschappij en mij zelf mag afvragen, wat wil ik? Waar voel ik mij passie?

Deze passie heb ik weer mogen voelen toen ik met mijn jongste hond Sansa een andere vorm van hondensport mocht ontdekken. Ik ben gestart met de detectie training. Eerst om gewoon te proberen, leek mij wel leuk. Later mocht ik ervaren hoe mijn lieve maar chaotische herder, met super veel aandacht aan het werk ging. Ik was hier zo enthousiast over en voelde mijn energie volop gaan stromen en voelde dit is wat ik wil. Andere mensen laten ervaren hoe fijn het is om hun hond te laten doen, wat ze hier liefst willen doen. Werken met de neus!!

Op de locatie Spijkenisse bij de Scouting Ruwaard van Putten verzorg ik samen met Bianca Koreman van DogNosy trainingen specifiek gericht op detectie en Nosebedience voor alle leeftijden. Dit onder de naam van mijn eigen bedrijf “Dog at Work”.

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448