Mijn naam is Ingrid Overberg. Ik ben opgegroeid met paarden, schapen en kippen maar geen honden. Toch heb ik altijd graag een hond willen hebben en heb ik tot vervelends toe mijn ouders om een hond gevraagd maar zij hebben daar (gelukkig) nooit gehoor aan gegeven. 

Voordat ik aan een hond wilde beginnen heb ik mij dan eerst verdiept in de opvoeding, ras en gedrag van honden. In een asiel in Rotterdam heb ik een paar jaar als vrijwilliger de honden uitgelaten en heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur van O&O afgerond samen met Bianca. Eindelijk in 2005 was het moment daar dat ik weloverwogen mijn hond Silas uit het asiel heb gehaald. 

Silas was (helaas moesten we hem onlangs in laten slapen op bijna 13 jarige leeftijd) een Mechelse herder. Hij was rond de 8/9 maanden toen ik hem in huis nam. Met hem heb ik veel ondernomen onder anderen: speuren, sorteren, frisbee, behendigheid, obedience, G&G, etc. Van hem heb ik veel geleerd. In die periode heb ik samen met Bianca een aantal jaren les gegeven in hondenopvoeding, de Golden Basis Opleiding, wat heel erg leuk was om te doen.

Momenteel heb ik Lizzy, een klein miniherdertje uit Oost-Europa. En ook ben ik ondertussen moeder van twee jonge kinderen, waardoor ik het lesgeven en het trainen even op een laag pitje heb gezet. Maar met enige regelmaat zal ik bij DogNosy workshops en thematrainingen verzorgen. Dus wellicht tot ziens!

In herinnering aan SILAS (8 aug 2005 – 9 mei 2018)

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448