Workshop – omgaan met een oudere hond

Jarenlang heerlijk uren gewandeld met uw hond, en allerlei activiteiten werden met plezier gedaan; ballen halen, dummies zoeken, over hekjes springen, of zelfs sporten als behendigheid, jachttraining, doggy dance… Maar nu ineens merkt u dat dingen gaan veranderen; hij gaat minder makkelijk trappen lopen, grijze haren zijn ineens in de meerderheid, hij krijgt een waasje over zijn ogen, en hij luistert ineens niet meer.

Ja, onze jonge gekke pups worden ouder en ouder, en dan ineens zijn ze “bejaard”, met alle mogelijke gebreken. En u als baas wordt hiermee geconfronteerd, u moet hiermee leren omgaan.

De oudere hond is door de ouderdomsklachten niet klaar om op de reserve bank gezet te worden, daar kan je ook nog leuke dingen en activiteiten mee doen. Sterker nog, mogelijk is het zelfs beter om de oudere hond (het zij beperkt en aangepast) bezig te houden. Denk maar eens aan MAX geheugentrainer… ook voor mensen is het goed om de hersenen te blijven trainen, het houd ons jong, actief en bij de tijd. Op die manier kan uw hond de laatste jaren van zijn of haar leven nog veel plezier beleven. En u ook van uw hond!


Workshop omgaan met een oudere hond

In deze workshop die je met je oude hond mag bijwonen, gaan een aantal uitdagingen bespreken waar je als eigenaar voor komt te staan met een oudere hond, denk hierbij aan verminderd zicht, verminderd gehoor, verminderde motoriek. We geven je tips hoe hiermee om te gaan, bijvoorbeeld met handgebaren en hoe deze aan te leren. Verder laten wij zien hoe je met jou oude hond nog leuke, actieve dingen kunt doen, waarbij je hem nog kunt stimuleren om te bewegen en vooral samen bezig te zijn. Kortom, een leuke dag voor hond en baas.

Details

  • Zaterdag: 9 juni 2018 – 9:30 uur tot 12:00 uur – ochtend sessie
  • Zaterdag: 9 juni 2018 – 13:00 uur tot 15:30 uur – middag sessie
  • Locatie: Bernisse (Geervliet/Zuidland)
  • Duur: 2,5 uur
  • Kosten: Euro 35,00 per deelnemer met hond – toehoorder zonder hond Euro 25
  • Vereisten: geen, behalve een positieve instelling!

Inschrijven / meer info

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448